M'agrada...

LLeida, Spain
M'agrada... l'olor de l'all fregint-se, les carxofes, escoltar el silenci sota l'aigua, olorar les potes de la meva gossa i petonejar-la sense parar, cuinar amb la companyia d'una copa de vi blanc, l' Amelie, escoltar Nessun Dorma cantada pel Pavarotti a tot volum, que em sorprenguin, les abraçades, la paraula xiuxiuejar..

dissabte, 5 de febrer del 2011

TARTAR DE SALMÓ

El salmó és un dels meus peixos preferits. El fresc m'agrada molt fer-me'l a la "papillote" amb verduretes i si vull anar ràpid amb alls, orenga i oli.
El fumat m'encanta saborejar-lo sol però si ho tenim que adornar una mica doncs també està molt bo amb una torradeta sucada amb mantega, el salmó, ou dur ratllat i succedani de caviar... ummmm!

Per aquesta recepta faré anar els dos tipus de salmó i així tindrà un sabor més pronunciat. Així és com me la van ensenyar en un curs que vaig fer ja fa uns anys a l'escola d'hostaleria de Lleida.
Sempre que l'he fet ha agradat moltíssim.


INGREDIENTS

  • 200 gr. salmó fresc
  • 200 gr. salmó fumat (a mi m'agrada el llom de la marca Skandia)
  • 100 gr. salmó fumat a lamines per embolcallar
  • 50 gr. maionesa
  • 12 gr. ciboulette
  • 5 gr. alcaparres
  • 5 gr. cogombre
  • 5 gr. ceba tendra
  • Torradetes:  un pa de 1/4 de llenya, oli, orenga, sal i pimienta de la Vera dolç

ELABORACIÓ

  1. Netegem el salmó fresc i li treiem la pell si no ens ho han fet a la peixateria. També ho podríem fer amb salmó congelat però si podem sempre estarà més bo el fresc!
  2. Piquem el salmó fresc, el salmó fumat, el ciboulette, les alcaparres, el cogombre i la ceba. Tot ben petit i ho barregem amb la maionesa fins que quedi tot ben integrat.
  3. Ho he emplatat de dos maneres diferents. A la imatge de dalt m'he ajudat d'un motlle rectangular i l'he acompanyat d'unes torradetes: he tallat unes llesques molt primes i les he sucat amb el pinzell amb una barreja d'oli + sal + orenga + pimienta de la Vera dolç, pels dos costats. Les he posat en una safata damunt del silpat (lamina de silicona) i al forn. No marxeu gaire lluny que es fan de seguida!
  4. L'altra manera és una mica més entretinguda. Estirem damunt la taula un rectangle de film i al damunt anem estenent les lamines de salmó fumat vigilant que no quedi cap forat. També tenir en compte que allí on decidiu que siguin els extrems quedi un bon bocí de film. Espero que em faci entendre perquè no he fet la foto que hauria estat més entenedora, però quan me'n vaig adonar ja l'havia tancat. És la novatada! Un cop estès el salmó, posem el tàrtar al damunt ajustant als extrems i el volum de farcit just per fer la volta i que quedi tot tapat (sense donar una segona volta). Ens ajudem amb el film per tancar i anem rodolant el cilindre per que vagi quedant homogeni amb l'ajuda dels extrems que anirem rebregant. Com si fos un caramel!
  5. Posem el cilindre al congelador.
  6. Tallem el cilindre amb un talla embotits o amb un ganivet i l'emplatem amb la companyia d'uns pebrots (és el que tenia jo a ma) o d'amanida, brots de soja o mostassa, de ruca o d'una barreja de maionesa amb nata.
                               

    Les fotografies potser no són prou apetitoses però us asseguro que si us agrada el salmó no arribareu a emplatar perquè us ho menjareu a cullerades! Com jo... 

2 comentaris:

  1. Hola Gemma, mmm... m'encanta el salmó!!! i tant que són apetitoses les fotos, sobretot a la primera ja tindria la forquilla a punt.
    Felicitats per haver-te decidit a fer el teu blog. Jo també vaig passar molt temps llegint blogs abans de decidir-me a fer el meu. El primer que vaig seguir va ser La cuina de casa.
    Ara ja és un vici anar llegint les receptes de tots els blocaires.
    Fins aviat

    ResponElimina
  2. Moltes gracies Carme!
    M'ha fet molta il.lusió el teu comentari. Em dona molts ànims veure que hi ha algú que em llegeix, que li agrada, que m'ho diu i que es fa seguidor!
    Me'n vaig a veure el teu bloc!

    ResponElimina