M'agrada...

LLeida, Spain
M'agrada... l'olor de l'all fregint-se, les carxofes, escoltar el silenci sota l'aigua, olorar les potes de la meva gossa i petonejar-la sense parar, cuinar amb la companyia d'una copa de vi blanc, l' Amelie, escoltar Nessun Dorma cantada pel Pavarotti a tot volum, que em sorprenguin, les abraçades, la paraula xiuxiuejar..

divendres, 4 de març del 2011

LASSANYA D'ALBERGINIA, TOMATA I MOZZARELLA

Una combinació perfecta:

Segurament ja la coneixeu però us explicaré com la faig jo...

INGREDIENTS (per a 4)

  • 2 albergínies
  • 3 mozzarelles grans
  • 8 tomates de rama
  • parmesà ratllat
  • orenga
  • sal

ELABORACIO

  1. Amb un ganivet fem una creu al cul de les tomates i les escaldem. Deixem refredar-les i les pelem.
  2. Tallem les tomates a bocins grans i les posem a la paella  a foc suau perque vagin perden tota l'aigua.   A mi  m'agrada que no quedin gaire desfetes. Hi posem sal i reservem.
  3. Tallem l'albergínia a rodanxes més aviat gruixudes, les salem i les ruixem amb una mica d'oli d'oliva i les posem al forn. Quan estiguin rosses les girem i les tornem a ruixar amb una mica d'oli. Quan estiguin toves i una mica daurades les posem damunt de paper absorvent i reservem. Aquest cop jo les he pelat però estan igual de bones sense pelar; l'únic que s'ha de vigilar es que no es cremi  la pell. Val més deixar-les poc fetes que massa, perque ja s'acabaran de fer després.
  4. Tallem la mozzarella a rodanxes.
  5. Comencem el muntatge de la lassanya: TOMATA + ORENGA + MOZZARELLA + ALBERGINIA i fem un segon pis tornant a començar amb la TOMATA + ORENGA + MOZZARELLA + ALBERGINIA. Com podeu veure a la foto jo  he posat l'albergínia abans que la mozzarella....Em vaig equivocar! L'ordre del producte no altera el resultat però, jo crec que queda millor com us he dit abans.
  6. Acabem tapissant tot el sostre amb parmesà ratllat.
  7. Enfornem a 200º uns 45 minuts o fins que ja estigui daurada!
Si us espereu a l'endemà encara la trobareu més bona i com que estarà més compacta pel fred de la nevera, també la podreu tallar amb un tallapasta i fer racions individuals que quedaran més atractives. Jo, no he pogut esperar...





4 comentaris:

  1. yo he publicado una receta muy parecida pasate a verla por mi blog si te apetece. me quedo de seguidora. Un saludo

    ResponElimina
  2. Hola guapa tu

    quin àpat més bo, m ´encanten tots els ingredients
    per tant el resultat te que ser diví

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  3. Amb la pinta i l'olor que fa quan surt del forn jo tampoc podria esperar...

    ResponElimina
  4. una lasaña exquisista,los ingredientes están muy bien complementados,abrazos.

    ResponElimina